Training

Toekomstverkennen vraagt echt een andere denkvorm dan wat gebruikelijk is in een organisatie. Het vraagt veel meer om een systeemperspectief en een integrale blik op ontwikkelingen. Het vraagt je om je te verplaatsen in meerdere plausibele, maar hypothetische toekomstbeelden.

Denken als een toekomstverkenner helpt om je te ontworstelen aan vastgeroeste denkpatronen. Onze menselijke geest is bedriegelijk. We leiden aan hier-en-nu-bijziendheid. Dat leidt tot allerlei waarnemingsfouten en lineair denken. Toekomstverkennen leert je de technieken waardoor je beter nieuwe signalen kan waarnemen.

In mijn trainingen leer ik hoe je allerlei methoden van toekomstverkennen kunt gebruiken. Ik leer je hoe je een verkenning kunt opzetten. hoe je als strateeg  impact kan maken in jouw organisatie. In de cursus werken we met megatrends en werken we scenario’s, zodat u kunt ervaren hoe een strategische dialoog nieuwe inzichten kan opleveren voor uw organisatie.

Ik heb met diverse organisaties gewerkt in binnen- en buitenland. Mijn trainingen zijn praktisch met veel ruimte voor interactie om alle aspecten van verkenningen zelf te kunnen ervaren. Ook zorg ik voor de juiste inhoudelijke en methodische bagage om zelf met verkenningen aan de slag te gaan.

e-book-voorkant600

Download hier het gratis e-book dat ik samen met Peter Bishop (Houston University) heb geschreven. De belangrijkste principes van strategic foresight worden kort en bondig beschreven, met een aantal praktische oefeningen om gelijk resultaat te halen.

Mijn trainingen zijn op maat gemaakt. In de formats van tweedaagse training, vierdaagse training met huiswerkopdrachten. Of een intensive gedurende één week. We kunnen werken aan een casus vanuit de praktijk van de organisatie of uit de literatuur. Naar gelang de beschikbare tijd werk ik geregeld met gastdocenten. Graag praat ik verder over wat ik voor u kan betekenen.